Meteen naar de inhoud

Veelgestelde vragen

Wij doen ons best om uw veelgestelde vragen te beantwoorden en zetten ze op een rijtje op deze pagina. Mocht u toch nog andere vragen hebben dan zijn wij telefonisch bereikbaar op 085-5004444 van 09:00-18:00 gedurende heel de week.

Wat kunnen onze verhuisliften tillen?

Onze verhuisliften kunnen worden gebruikt om elk voorwerp of een combinatie van objecten op te tillen tot een maximum gewicht van 400 kg. Meubels, alle witgoed incl. koelkasten, diepvriezers en wasmachines zijn allemaal items die u veilig kunt verplaatsen. Een nieuw bad of keuken om te installeren? Bouwstoffen? Geen probleem! We kunnen bijna alles hijsen, maar we kunnen helaas geen piano’s of meubels hijsen die meer dan 3 meter lang zijn.

Hoe hoog kan een verhuislift komen?

Onze verhuislift tilt artikelen op tot een maximale hoogte van 30 meter (ongeveer 9 verdiepingen).

Locatie en positie, is het veilig?

Als u twijfelt over de geschiktheid en de vereiste positie van de verhuislift, zullen we altijd een onderzoek uitvoeren op locatie om de vereisten in detail te bespreken. Een duidelijke foto kan ons helpen bij het snel beoordelen.

Hoe lang duurt het om op te zetten?

Als uw locatie opstelling goed is, geen obstakels bevat en er geen onverwachte problemen zijn, dan zijn wij meestal binnen 15 minuten na aankomst ter plaatse klaar voor de eerste lift.

Wie laadt/ontlaadt de verhuislift?

Wij leveren de verhuislift en de operator aan u, de huurder, levert de arbeid om het laden of lossen van goederen of apparatuur op of van de machine uit te voeren.

Wat is de verantwoordelijkheid van NLverhuislift?

Het is de verantwoordelijkheid van onze operator om ervoor te zorgen dat de verhuislift correct is geïnstalleerd en veilig kan werken binnen de capaciteiten en beperkingen. We behouden ons het recht voor om af te zien van het gebruik van de machine, als onze operator het onveilig acht om dit te doen. Dit omvat ongunstige weersomstandigheden. Wij kunnen bijvoorbeeld de takel niet gebruiken bij windsnelheden van meer dan 22 km / u. De operator heeft het recht om een ​​bepaalde lading of item als onveilig aan te geven.

Wat is de verantwoordelijkheid van de klant?

We kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade aan voorwerpen die op de takel zijn geplaatst, tenzij de schade is veroorzaakt door het falen van de takel zelf of door nalatigheid van onze operator. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enige gevolgschade veroorzaakt door het laden of lossen. Het is de verantwoordelijkheid van de huurder om te zorgen voor de geschiktheid van een balkon of gebouw om de lift te ondersteunen. Het is de verantwoordelijkheid van de huurder om te meten en ervoor te zorgen dat de spullen veilig door het toegangspunt kunnen worden verplaatst.

Een verhuislift huren?

Wij zijn telefonisch bereikbaar van 09:00-18:00 gedurende heel de week.
Voor Spoedservice zijn we 24/7 bereikbaar.

*altijd binnen 24 uur antwoord